loading
  • A sikertörténet hatodik felvonásában tisztán elektromos hajtással is jön az új Corsa
  • A vezető Opel SUV az új Grandland X Hybrid4, 300 lóerővel és összkerékhajtással
  • Premierjét ünnepli minden idők leghatékonyabb, kivételesen takarékos Astrája
  • Háromféle hosszúságban készül az akár kilenc személyes új generációs Zafira Life
  • Szabad a választás az Opel elektromos, hibrid és belsőégésű hajtómű-portfóliójából

 

A 2019-es IAA Opel-világpremierjei: új Astra, új Corsa, Corsa-e és a Grandland X konnektoros hibridRüsselsheim. Izgalmas és sokrétű az automobilizmus! Ezt mutatja fel világpremierjeivel az Opel az idei Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (sajtónapok: szeptember 10. és 11, közönségnapok: szeptember 12. - 22.). Debütál az új generációs Opel Corsa, a Grandland X hibrid és az új Opel Astra – tökéletesen kielégítve mindenféle felhasználási profilt. Az új Opel Corsa nemcsak kis fogyasztású, klasszikus hajtóművekkel érkezik, hanem, első ízben, akkumulátoros villanyautó Corsa-e változatban is – méghozzá 330 kilométert elérő tisztán elektromos hatótávval, WLTP1 szerint mérve.

Második világpremierként összkerékhajtással látható az új Grandland X Hybrid4 a 11.0-s csarnok D31-es Opel-standján. A konnektoros hibrid 1,6-os benzines turbómotort két villanymotorral kombinálva fejt ki 300 lóerőt elérő rendszerteljesítményt. Fogyasztása WLTP2 szerint mérve 1,6 l/100 km, CO2-emissziója 37 g/km (NEDC3: 1,6 l/100 km, 36 g/km CO2; súlyozott, kombinált; ideiglenes adatok).

A harmadik az új Opel Astra. Kimagasló aerodinamikával, komplett új motornemzedékkel és szintén újonnan fejlesztett váltóművekkel állítja fel a hatékonyság és a csekély emisszió  mércéjét. Elődjéhez képest 21 százalékkal csökkent a CO2-kibocsátás. (Ötajtós Astra 1.2 Direct Injection Turbo, 96 kW/130 PS, NEDC4-fogyasztás: városban 5,3-5,2 l/100 km, országúton 3,9-3,8 l/100 km, kombinált 4,4-4,3 l/100 km, 101-99 g/km CO2). Ezzel a kompakt osztály élvonalát képviseli minden idők leghatékonyabb Astrája.

Végül, de nem utolsó sorban az új Opel Zafira Life is Frankfurtban lép először a nyilvánosság elé. Ami az első generációval 1999-ben elkezdődött, épp húsz évvel később teljesen újonnan fejlesztett negyedik modellnemzedékkel folytatódik: új dimenziókba lép a Zafira Life – háromféle hosszúsággal, flexibilis, akár kilenc személyes utastérrel, nívós komforttal és asszisztensekkel.

„Az IAA alkalmával megmutatja az Opel, miként alakul az automobil jövője. Nálunk a vevő áll középpontban, az igényeivel. Ezért nem egyetlen csapáson haladunk, hanem komplett hajtómű-portfóliót kínálunk, az iránymutató villamos- és hibridhajtóműtől az extra-hatékony belsőégésűekig. Valamennyi új modellünk a legmodernebb technikát kapta – és máris megrendelhető“ - invitál Michael Lohscheller vezérigazgató a Frankfurti Autószalon Opel-standjára.

Sportos, stílusos, takarékos – és először elektromos az új Opel Corsa

Az új, 4,06 méter hosszú Opel Corsa modernebb, dinamikusabb és hatékonyabb, mint valaha. Különösen gazdaságos benzin- és dízelmotorjainak teljesítményskálája 55 kW/75 LE és 96 kW/130 LE közötti. (NEDC5-fogyasztás városban 5,4-3,7 l/100 km, országúton 4,1-2,9 l/100 km, kombinált 4,6-3,2 l/100 km, 105-85 g/km CO2; WLTP6-fogyasztás: kombinált 6,4-4,0 l/100 km, 144-104 g/km CO2). Emellett a bestseller hatodik generációja először foglal magában akkumulátoros-elektromos változatot is: a Corsa-e akkuja 50 kilowattórás, teljesítménye 100 kW/136 LE, hatótávja eléri a 330 kilométert (WLTP)1. Valamennyi hajtómű-opcióban közös az élvezetes vezetés, a takarékos fogyasztás és a példás emisszió, egészen a Corsa-e nulla károsanyag-kibocsátásáig.

A sportos összbenyomáshoz illik a következetes súlycsökkentés – a legkönnyebb Corsa alatta marad az ezer kilónak – és a vezető alacsonyabb pozíciója, nem kevésbé a finoman hangolt futóművel járó precíz kormányzás, nagyfokú aktív és passzív biztonság. Az új Corsába olyan technika és asszisztensek vonulnak be, amelyet csak magasabb osztályú járművekből ismertek a vevők. Valódi fénypont az adaptív, vakításmentes IntelliLux LED® mátrixvilágítás, amelyet először kínál az Opel a főáramú kiskategóriában. A Corsa további újdonsága a szenzoros oldalvédelem, a 180 fokos panoráma-tolatókamera, az automatikus parkolóasszisztens és szériában a frontális ütközésveszélyre figyelmeztetés, automatikus vészfékezéssel és gyalogosfelismeréssel, valamint az intelligens sebességszabályozó és a sávtartó asszisztens.

A Corsa vezetőjét és utasait a lehető legjobban csatlakoztatja és szórakoztatja az új infotainment-kínálat: multimédiás rádió, Multimedia Navi hétcolos színes érintőképernyővel, Multimedia Navi Pro csúcskészülék tízcolossal, illetve a Corsa-e teljesen digitalizált vezetőhelye. Kívánságra kapható a Corsához az új „Opel Connect“ telematikai szolgáltatás, élő navigációval, segélyhívás közvetlen elérésével és sok egyéb funkcióval.

Töltés, indulás: az új, összkerékhajtású Opel Grandland X Hybrid4

Az új Corsa-e mellett az Opel villanyautós offenzívájának másik terméke az összkerékhajtású, szupermodern konnektoros hibrid Grandland X Hybrid4. WLTP-minősítésű, 147 kW/200 LE teljesítményű, 1,6 literes benzines, négyhengeres turbómotorját speciálisan hibrid járműhöz hangolták. Az egyenként 80 kW/109 LE kifejtésére képes két villanymotort 13,2 kilowattos lítiumion-akku táplálja. Az első elektromos, nyolcfokozatú automatán át dolgozik rá a fronthajtásra, a másodikat a hátsó hídba integrálták, és ez teszi kiváló útfogású 4x4-essé a Grandland X Hybrid4-et.

A vezető, preferenciáinak és a körülményeknek megfelelően négyféle menetmód, elektromos, hibrid, összkerékhajtás és sport közül választhat. Az első automatikusan állítja be a leghatékonyabb hajtásmódot. Városban egyszerűen az elektromost kell választani, ekkor akár 52 kilométert is megtehet az autó a WLTP-menetciklus szerint, nulla emisszióval (NEDC3: 65 kilométer). A bármilyen talajon legjobban kapaszkodó harmadik mód aktiválja az elektromos hátsókerék-hajtást. Még hatékonyabbá teszi a Grandland X Hybrid4-et a regeneratív fékezés energia-visszanyerése.

21 százalékkal kevesebb CO2-t bocsát ki a leghatékonyabb Opel Astra

Komplett új motorgenerációval és sebességváltókkal állítja fel az Opel Astra a csekély emisszió új standardját. Modern háromhengeres benzin- és dízelmotorjai élénk dinamikáról és komfortos, csendes utazásról gondoskodnak. A rezgéseket ellenirányban forgó kiegyensúlyozó tengely fojtja el a motorblokkban. A kompakt háromhengeres benzines turbó 1,2 és 1,4 liter lökettérfogatú. 81 kW/110 LE - 107 kW/145 LE teljesítménye és 195 - 236 newtonméteres nyomatékmaximuma hatékonysággal ötvözi az élvezetes autózást. (NEDC7-fogyasztás városban 6,4-5,2 l/100 km, országúton 4,2-3,8 l/100 km, kombinált 5,0-4,3 l/100 km, 116-99 g/km CO2; WLTP5-fogyasztás: kombinált 6,2-5,2 l/100 km, 142-119 g/km CO2; ideiglenes adatok). Már az alapmotorokhoz is hatfokozatú a sebességváltó. A kis fogyasztáshoz és a nagyfokú komforthoz hozzájárul az új, fokozatmentes automata, valamint a lágyan kapcsoló, csökkentett súrlódású kilencfokozatú automatikus váltómű is.

Hasonlóan kiváló az Astra aerodinamikája: 0,26-os alaktényezővel mind az ötajtós, mind a Sports Tourer a kompakt kategória legáramvonalasabb autói közé tartozik. Ezáltal lett az új modell a kapható járművek egyik legjobbja, ugyanakkor minden idők leghatékonyabb Astrája. Egyedül az aerodinamikai tökéletesítések kilométerenként 4,5 grammal szorították le a CO2-kibocsátást.

Nem kevésbé példás az új Astra komfortja, vezetőtámogatása és tájékoztató-szórakoztató rendszere sem. Az új frontkamera kisebb az eddiginél, és gyorsabb processzorral jobban teljesít, akárcsak a Multimedia Navi Pro infotainment-rendszerhez kapható digitális tolatókamera. Az autó mögötti közlekedés monitorképe tisztább és élesebb, sötétben kontrasztosabb lett. Nem hiányozhat az intelligens, vakításmentes IntelliLux LED® mátrixvilágítás sem. Kompatibilis okostelefonokat induktívan tölt fel a Wireless Charging. Az utasteret pedig a Bose kívánságra beépített csúcsszintű hangrendszere varázsolja koncertteremmé. Hidegben előnyös az Astrához először rendelhető fűthető szélvédő.

Csúcsformában a nagyterű: az új Opel Zafira Life

Már húsz éve érvényes, hogy a szép, flexibilis és hatékony nagyterű autó neve Zafira. Így marad a 2019-es IAA után is – jön a negyedik modellgeneráció, az Opel Zafira Life. Mégpedig rögtön háromféle hosszúsággal – a „Small“ 4,60 méteres, a „Medium“ 4,95, a „Large“ pedig 5,30 – és mindegyik akár kilencszemélyes. Különösen praktikussá teszi, hogy a legtöbb változat maximum 1,90 méter magas, így behajthat mélygarázsokba, ami nemcsak szállodai jármű esetében fontos, hanem magánautósoknak is, akik korlátozás nélkül szeretnének parkolni.

Vonzó az új autó kis fordulóköre, kezes viselkedése és két szenzorvezérlésű tolóajtaja, amelyek egyetlen láblendítéssel nyithatók kívülről. A szegmensben egyedülálló ez a komfortmegoldás. A Zafira Life poggyásztere már az „S“ változatban is 3.600 literes, sőt az „L“-é maximum 4.900. A kényelmet akár nyolc bőrülés fokozhatja. Mindezt megkoronázza a Lounge-kivitel mozgatható asztala, nagy lábtere és 48 centis hátsó ülésszélessége.

A tetszés szerint átrendezhető belső tér és a kényelem mellett jó pontokat szerez a Zafira Life sokféle technikája, amelyek jóvoltából ellazítóbb és biztonságosabb az utazás. A modern vezetőtámogató- és infotainment-rendszerek között van vetített kijelzés, kamera- és radaralapú intelligens sebességasszisztens, továbbá IntelliGrip elektronikus kipörgésgátló. Meg lehet nézni a küllemét is: laza megjelenés a jellegzetes Opel-arccal, eltalált arányokkal és rövid túlnyúlásokkal. Kétrészes panoráma-üvegtető és a csomagtér-ajtó külön nyitható üvege teszi teljessé a hatást.

 


[1] A közölt hatótáv ideiglenes, a WLTP tesztmódszer szerint megállapítva (VO (EG) Nr. 715/2007 és VO (EU) Nr. 2017/1151). EG-típusbizonyítvány és konformitási igazolás még nincs. Az adatok és a hivatalos típusbizonyítvány között eltérések lehetségesek. A mindennapi hatótáv ettől eltér.

[2] A közölt fogyasztási- és CO2-emissziós ideiglenesek, a WLTP tesztmódszer szerint megállapítva (VO (EG) Nr. 715/2007 és VO (EU) Nr. 2017/1151). EG-típusbizonyítvány és konformitási igazolás még nincs. Az adatok és a hivatalos típusbizonyítványi értékek között eltérések lehetnek.  

[3] A közölt CO2-emissziós és fogyasztási adatok ideiglenesek, azokat az előírt WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) mérési eljárással állapítottuk meg (EU-szabályozás 2017/948), és az adatokat visszaszámítottuk NEDC-re, hogy biztosítsuk az összehasonlíthatóságot más járművekkel (VO (EG) Nr. 715/2007, VO (EU) Nr. 2017/1151 és VO (EU) Nr. 2017/1153). EG-típusbizonyítvány és konformitási igazolás még nincs. Az adatok és a hivatalos típusbizonyítványi értékek között eltérések lehetnek.

[4] A közölt CO2-emissziós és fogyasztási adatok ideiglenesek, azokat az előírt WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) mérési eljárással állapítottuk meg (EU-szabályozás 2017/948), és az adatokat visszaszámítottuk NEDC-re, hogy biztosítsuk az összehasonlíthatóságot más járművekkel.

[5] A közölt CO2-emissziós és fogyasztási adatok ideiglenesek, azokat az előírt WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) mérési eljárással állapítottuk meg (EU-szabályozás 2017/948), és az adatokat visszaszámítottuk NEDC-re, hogy biztosítsuk az összehasonlíthatóságot más járművekkel.

[6] Az itt közölt fogyasztási- és CO2-emissziós adatokat a 2018. szeptember 1.-től előírt WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure – világszerte egységes könnyűjármű tesztelési eljárás) mérési módszerrel, a VO (EG) Nr. 715/2007 és VO (EU) Nr. 2017/1151 szerint állapítottuk meg. Az adatok kiegészítésképp következnek az NEFZ szerinti fogyasztási- és CO2-emissziós adatok után, és azokkal nem összetévesztendők. A reálisabb mérési feltételek következtében a WLTP szerint mért fogyasztási- és CO2-emissziós adatok sok esetben nagyobbak az NEFZ szerint mérteknél.

[7] A közölt CO2-emissziós és fogyasztási adatok ideiglenesek, azokat az előírt WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) mérési eljárással állapítottuk meg (EU-szabályozás 2017/948), és az adatokat visszaszámítottuk NEDC-re, hogy biztosítsuk az összehasonlíthatóságot más járművekkel.

Ugrás az oldal tetejére